- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
Sastojci
Koraci
Pecivo iz friteze na vrući zrak – punjeno krem sirom! Mekano, mirisno i nevjerovatno ukusno! Ovo pecivo se brzo priprema, nema potrebe za pećnicom, a rezultat je savršen – hrskava korica i kremasti nadjev. Uživajte u ovom brzom i jednostavnom receptu koji će oduševiti cijelu porodicu. Savršeno za doručak, užinu ili laganu večeru!
U zdjelu dodajte toplu vodu, ulje, šećer i so. Miješajte dok se šećer i so ne otope.
Zatim dodajte brašno i kvasac. Mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi oko 1 sat.
Tijesto podijelite na 20 jednakih dijelova. Oblikujte loptice.
Peciva redajte u korpu od friteze, ostavljajući između razmaka.
U manju zdjelu dodajte jaje i pekmez. Izmiješajte i premažite peciva.
Pecite u fritezi na vrući zrak na 180°C, 13-15 minuta.
Izvadite peciva i sačekajte da se malo ohlade.
Otvorite ih po sredini i napunite krem sirom i uvaljajte u isjeckani peršun. Uživajte u obroku!
Pecivo iz friteze na vrući zrak punjeno krem sirom
Sastojci
Follow The Directions
Pecivo iz friteze na vrući zrak – punjeno krem sirom! Mekano, mirisno i nevjerovatno ukusno! Ovo pecivo se brzo priprema, nema potrebe za pećnicom, a rezultat je savršen – hrskava korica i kremasti nadjev. Uživajte u ovom brzom i jednostavnom receptu koji će oduševiti cijelu porodicu. Savršeno za doručak, užinu ili laganu večeru!
U zdjelu dodajte toplu vodu, ulje, šećer i so. Miješajte dok se šećer i so ne otope.
Zatim dodajte brašno i kvasac. Mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi oko 1 sat.
Tijesto podijelite na 20 jednakih dijelova. Oblikujte loptice.
Peciva redajte u korpu od friteze, ostavljajući između razmaka.
U manju zdjelu dodajte jaje i pekmez. Izmiješajte i premažite peciva.
Pecite u fritezi na vrući zrak na 180°C, 13-15 minuta.
Izvadite peciva i sačekajte da se malo ohlade.
Otvorite ih po sredini i napunite krem sirom i uvaljajte u isjeckani peršun. Uživajte u obroku!